Blog Widget by LinkWithin

battery out of service

pagi ni macam biasa kuar pukul 7.3o start2 kete. sekali tak boleh start daaaaaaa
arghhh.. cuba lagi.. keluar kan kunci test alarm ok, cucuk balik kunci test balik
lampu semua nyala..baca bismillah dalam hati, start... ahhhhh tidakkk
still tak boleh start

contigency plan, call kawan yang dekat hopefully dapat tumpang pegi ofis
apa-apa hal pun pegi ofis dulu, pasal bateri tu kang ikhtiar kemudian

call sorang tu tak jawab2, rupanya dah nak sampai ofis dah pun
call lagi sorang tak jawab.. so kene tunggu la...

call balik sib baik dia kata tak keluar lagi, keluar dlam kul 8.3o
nak tak nak tunggu jugak la... kata menumpanggg

sampai ofis call amassurance dia tanya nak bateri jenis macammana
ada 2 option, bateri biasa ataupun bateri free maintenance
bateri biasa ni yang kene isi air bateri tu, yg free maintenance tu tak payah isi air pun
guna la sampai habis 'haul' bateri tu
yang aku guna sekarang tu pun memang dulu beli yg free maintenance, tak payah nak tengok2 isi air apa bagai semua, guna je.. cuma harga dia lebih sket la dari yang bateri kete biasa tu
aku suh dia bagitau harga utk 2-2 bateri tu...

dalam 10 minit gitu dia call balik bagitau bateri biasa RM178, free maintenance RM208.
nampak gaya baik aku survey sendiri beli kat kdai spare part, boleh dapat lagi murah..
aku tanya ada option lain tak? jenis yg lain.. dia kata tu dah fix... ape laaa

ni kang nak cari mangsa tumpangan utk pegi cari bateri....

nampaknya i'll have to make my hand diry this evening.. jadi pomen la nampaknye..
buat sendiri je senangg....

ada sapa2 nak jadi mangsa tumpangan aku hari ni?? :)

note
haul - hayat
 

2 comments so far.

  1. nanonano November 17, 2008 at 1:11 PM
    beteri yg free maintenance ni ok utk perempuan la..
    sbb derang xminat nk cek2 kete bagai kan?
    huhu
  2. shah November 17, 2008 at 4:16 PM
    dah ada kemudahan buat apa nak susah2 lagi, gune jer

comment here