Blog Widget by LinkWithin

selesai sudah

apa yang selesai?
semalam la, meeting merangkap buka puasa kat glenmarie holiday inn tu la.
fui, boleh kira panas jugak la meeting. siap nak gaduh tu. tak la macam nak gaduh sangat, tapi macam hampir-hampir nak gaduh.
hopefully after this, semua yang pending tu settle la dan ada action la hendaknya.

anyway, abis meeting dalam pukul 7, pastu terus turun ke cafe dia dekat-dekat dengan swimming pool, letak notebook atas meja pastu terus la pusing ambik makan.

aiyo, pusing punye pusing rupanya takde makanan berat la. what i mean is biasanya kalau buffet kan ada nasi, nasi briyani ke, nasi goreng, pastu ada ayam masak rendang ke, masak merah ke, ikan sweet sour, sayur campur, chinese style ke. ini takde. aiyo aiyo.. yang ada kan, nasi kunyit - kuning habis, pastu tak tau rasa dia apa. tak rasa apa pun. pastu takde lauk la. patutnye ada la gandingan dia ayam rendang ke, daging rendang ke kan. tak habis pun nasi tu makan. pastu ada lemang sket, ketupat palas sket, gandingan dia serunding. takde kuah kacang, masak lodeh ke takde. ada jugak yg grill iaitu kambing, ayam, hotdog sikit-sikit la. kambing bakar pun ada tapi rasa dia takde rasa pada aku. pelik la. makan je la apa yang ada. then yang lain-lain tu ada la rojak buah sikit, pasembor sikit, satay sikit, soup ayam ngan roti sikit, aiskrim sikit, abc sikit. banyak eh perkataan sikit, sebab memang keadaannya sikitttt je. tak macam grand sangat la. sorry holiday inn. bukan niat nak mengata ke apa, it just my opinion la. apapun tujuan aku sebenar pun bukan sebab nak makan sangat kan, tujuan dia meeting kan. cuma expectation tu ada la kalau berbuka kan. kalau misal kata aku tak meeting kat situ, memang datang berbuka..takkan makan tu je? mana yang beratnya kan. takpe la. tak kisah pun.

ok, layan gambar.. gambar tak banyak sangat sebab sambung sembang sambil makan. isu-isu semasa, tu pun pasal kerja jugak la. pukul 8 gerak balik dah.

ni pintu masuk ke holiday villa tu. rupanya dia ni golf & country resort eh. kaki golf sure tau tempat ni. aku first time datang sini.

ni kat lobby dia, besar dan luas, tapi tak ramai orang, kosong jer

yg kat atas tu dia berayun macam kipaskan orang kat bawah

ni la makanan dia, nasi kunyit, telur ikan, lemang, burung puyuh goreng, begedil, pastu belah kiri tu epal dan honeydew goreng.. style macam pisang goreng tu la. air bandung tu manis betul, pastu tukar minum air soya bean jer

sini ada rojak buah, satay, dengan keropok lekor


selesai sudah..takat ni tempat yang aku rasa best buka puasa ni dekat the legend hotel dekat the mall tu dengan prince hotel..
 

1 comment so far.

  1. lily.lulu September 15, 2008 at 12:38 PM
    dapat makan sate berbuka sedapp nih

comment here