Blog Widget by LinkWithin

hdmi cable

apa makna hdmi cable ni?
dah lama teman nak cari hdmi ni tapi tak berkesempatan
nak ke KL pun sekarang dah jarang-jarang sangat
banyak habis masa dekat area shah alam dengan subang je sekarang ni
kalau pergi masuk KL tu kemaruk jugak la kejap
padahal dulu hari2 dok lepak dekat KLCC dengan lowyat nun
tapi sekarang tinggal kenangan je la

so sebenarnya dapat hdmi cable ni secara tak sengaja pun
jalan2 dekat satu tempat kat subang ni sekali rupanya ada kedai baru bukak
teman ni kalau kedai baru bukak memang suka ushar
nak tengok la apa barang yang menarik dalam kedai tu
boleh tahan jugak la barang2 dalam kedai tu
dia ada jual barang yang kedai lain tak jual kat situ
memang bagus la strategi dia

pusing punya pusing sekali terjumpa la hdmi cable ni
terus sambar ini hdmi cable
tak sabar nak bawak balik test dekat rumah

cucuk dekat tv, cucuk laptop
main...walla!
gambar dia memang puashati la
padan la orang duk sibuk hdmi hdmi ni
layan movie memang best la gambar dia
kualiti dia, color dia, memang puashati compare dengan monitor cable biasa kalau cucuk dekat laptop ni

sangat puashati
cuma yang kureng sket dia cuma dapat keluarkan kualiti gambar yang puashati tapi still audio dia main kat laptop
dia tak bawak audio pakai hdmi cable ni
bila tanya dengan member2 ada yang kata kena pakai cable audio kecik dari laptop ke tv tu
baru bunyi keluar dekat tv
satu hal pulak nak cari cable tu pulak dah

next mission la nampaknyaaa
sekarang ni teman masih boleh survive dengan audio dari laptop ni
pakai headphone koss tu memang dah puashati bunyi dia
macam home theater dah
cuma maybe lepas ni target wireless headphone la kot
koss headphone....

sapa2 yg ada facilities hdmi tu toksah la tunggu2 lagi
balun je guna hdmi tu
memang puashati
something different than normal viewing... chewahhh

sapa nak kirim cable ni boleh jugak sebab harga dia murah jugak
kalau nak tanya boleh la email kat teman.. tteman@gmail.com
setakat tolong belikan boleh la kot..
 

1 comment so far.

  1. MR. MIND October 18, 2010 at 8:52 PM
    blh try ni

comment here