Blog Widget by LinkWithin

maut nahas


semalam teman pergi kenduri anak makcik teman kat bukit beruntung nun
jauh gila dari KL
macam nak balik ke ipoh nun
teman lalu highway PLUS

kisahnya bila kenduri apa semua settle teman pun balik la dalam pukul 3 lebih kalau tak salah

elok tak jauh exit dari bukit beruntung masuk highway PLUS hala ke KL
tiba2 kena perlahankan kenderaan

ingatkan apa la sebab kat tengah2 tu macam ada sesuatu
mula2 teman budget accident

sekali bila dah sampai rupanya ada sesuatu dah bertutup dengan plastik hitam kat lorong tengah tu

tak nampak pulak ada moto ke kereta
teman budget ni mesti kes langgar lari ni

sekali baca paper hari ni rupanya tu la memang ada orang mati kene langgar
berkecai lak tu
berserpih
tah sape la yang tak bertanggungjawab langgar tu
gile tragik
orang ni rupanya pemotong rumput highway tu
pastu dia nak melintas beli makanan kat seberang nun
lintas highway tu gitu pastu kene langgar
ngeri sungguh 'mati di tempat kejadian'
giler weh... maut kat situ jugak
huish... maut... maut...
 

2 comments so far.

  1. SwEeTFoResT June 17, 2009 at 8:50 AM
    ish2..dasat sungguh no..
  2. rizal June 27, 2009 at 12:07 PM
    lebuhraya utama bukit beruntung-rawang di kilometer 433.3 hingga 443.7 adalah laluan merbahaya kerana telah banyak berlaku kemalangan dan adayang maut.minta berhati-hati.

comment here