Blog Widget by LinkWithin

pondok satay

semalam sebelum balik ke rumah singgah le cari pondok satay yang dok diwar-warkan dekat blog wahdi. aku pun cari le.

kalau mika nak tau macammana nak kesana, boleh le tengok map dia dekat blog wahdi. dia dah lukih map kat situ.

takde la pusing-pusing sangat, sekali redah je dah jumpe pun. apa lagi, aku pun tapau la keytiaw sama satay ayam&daging 10 cucuk. kata nak try je kan. sebab petang tu pun baru je makan foldover tu kan, kenyang lagi. kome tengok le gambo-gambo ni dulu yer.

sampai dah!

depan kedai, ni la rupe kedai tu

dia start masak satay pakai kipas jer senang

dia tengah siap-siapkan order teman

ni tempat goreng keytiaw

ok la, dia punya satay daging&ayam lembut je daging dia. kuah dia not bad. keytiaw dia pun ok.

satay tu teman ni memang penggemar setia hj samuri. teman suka style hj samuri lagi. memang semenjak hj samuri masa dia kat gerai lagi teman dah beli sampai la sekarang ni.

teringat pulak kenangan masa sek men dulu-dulu. ada hari jamuan satay. hari tu special, memang dia hidang satay besar-besaran dari hj samuri. riki punya riki rupanya hj samuri tu family member dengan warden kat skolah teman dulu tu. patut la pun tiap-tiap tahun ade jamuan satay. memang puas le.

ada satu tempat lagi dekat tanjung karang satay best. lagi besar satay dia dari hj samuri, nama dia satay hut. kalau teman balik sana mesti kena punya. nanti la kalau ade teman kasi review.
 

3 comments so far.

  1. Alam Setia February 15, 2008 at 6:44 PM
    sedapnyer aku tgk makanan nie...berselera sungguh
  2. shah February 19, 2008 at 10:44 AM
    sedap..
  3. عيديد February 26, 2008 at 10:59 PM
    Sedapnyer.. teringat makan satay haji samuri masa balik kl last month. Yup i prefer hj samuri lagi. kuah dia sedap. Cannot beat any satay kat malaysia lagi la.. I rasa dia letak dadah kot. hehe

comment here